Віра Олександрович

Скандальний депутат із Тернополя тепер вимагає оголосити імпічмент Президенту (фото)

Тернопільський депутат Володимир Гринда, який дивує усіх виборців майже на кожній сесії, проситиме колег оголосити імпічмент Президенту України Петру Порошенку.

Нагадаємо, це саме пан Гринда свого часу вимагав заборонити торгівлю у місті у релігійні свята, чим спричинив широку дискусію. Тернопіль тоді «прогудів» майже на всіх українських телеканалах. До і після цього було ще чимало курйозів. Зокрема, під час минулої, 32-ї сесії депутат Володимир Гринда чесно розповів, що дізнався про засідання лише напередодні, тому цілу ніч вивчав питання і через це навіть спізнився. Після цього чоловік спокійнісінько з’їв плитку шоколадку і запив її кавою.

Гринда
Гринда

Звернення, яке Володимир Гринда (він пройшов до складу ради від ВО «Батьківщина» – прим.) подав 11 березня, має назву: «Щодо необхідності негайного започаткування процедури імпічменту Президента України Петра Порошенка за державну зраду, сприяння ворогу і «торгівлі на крові» з країною окупантом». Направити цей текст депутат пропонує Голові Верховної Ради Андрію Парубію, директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику, Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову і директору Державного бюро розслідувань Роману Трубі.

Депутати (1)
Депутати (1)

Увесь текст звернення оприлюднили на офіційному сайті Тернопільської міської ради. Цитуємо цей документ:

«…Нещодавно у програмі «Наші гроші з Денисом Бігусом» журналісти оприлюднили сенсаційні факти, які беззаперечно доводять те, що: «Президент і його оточення через «Ленінську кузню» Порошенка контрабандно завозили до України запасні частини з Російської Федерації, із «відкатами» та за завищеними у 2-4 рази цінами. І ці зіпсовані частини із країни-агресора постачали для українських оборонних заводів і встановлювали на українську воєнну техніку. Цим підривали обороноздатність країни, руйнували застосовані проти Російської Федерації санкції, і головне – на чолі цієї піраміди стояв чинний президент Петро Порошенко. Торгівлею на крові під прикриттям патріотичних гасел глава держави заробляв мільярди гривень на горі нашого народу і нищив Україну».

original
original

Депутат нагадав, що, за ст. 111 Конституції України, Президент може бути знятий з посади в порядку імпічменту у разі вчинення ним державної зради чи іншого злочину.

«Ми вважаємо, – йдеться далі у тексті, –  що такі дії мають трактуватись як мародерство, диверсія проти української армії, державна зрада і пряме сприяння російському агресору. На підставі вищевикладеного, вимагаємо: - від Верховної Ради України невідкладно створити тимчасову слідчу комісію, до складу якої включити спеціального антикорупційного прокурора та спеціальних слідчих, для перевірки фактів викладених в журналістському розслідуванні вказаному вище і дати об’єктивну правову оцінку вказаним діям та розпочати процедуру імпічменту; - від Національного Антикорупційного Бюро України, Міністерства внутрішніх справ, Державного бюро розслідувань, невідкладно внести до єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактами оприлюдненими у вищевказаному журналістському розслідуванню та провести всі необхідні дії щодо розслідування вказаних злочинів».

Мовляв, рада сподівається, що усі вищезазначені органи докладуть зусиль для реалізації належних засобів реагування і притягнуть до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційних оборудок в оборонній галузі. До речі, копію рішення міської ради попросили надати і депутату Володимиру Гринді, і голові Тернопільської міської організації ВО «Батьківщина» Миколі Сліпченку. Вочевидь, їм потрібен з цього приводу звіт у Київ.

Нагадаємо, 32 сесія Тернопільської міської ради відбулася 22 лютого. Розпорядження про скликання 33-ї – ще немає. Тож, коли розглянуть звернення пана Гринди і чи ухвалять, поки що – не відомо.

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео