Віра Олександрович

На Тернопільщині від 1 січня на COVID-19 захворіли 60 освітян і 50 школярів

Хома

Педагогічні працівники і школярі з Тернопільщини продовжують хворіти на коронавірус. Причому інфікування виявляли як під час навчання, так і під час канікул, запевнили в обласній держадміністрації.

Про це стало відомо вчора, 10 січня, на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). Також там оголосили, що голова Тернопільської ОДА Володимир Труш захворів на коронавірус вдруге.

Штаб
Штаб

Нагадаємо, локдаун, що триває в Україні із 8 січня, – не такий жорсткий, як весняний. Суворіші карантинні обмеження зачепили здебільшого ті сфери життєдіяльності, де спостерігають найвищий ризик поширення інфекції, наголосили в обласній держадміністрації.

– Ми щодня отримуємо інформацію щодо захворюваності педагогічних працівників і учнів, – стверджує начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома. – Хочу зазначити, що від 1 вересня, тобто від початку навчального року, у нас перехворіли на COVID-19 понад 2,5 тис. школярів, а також – більш як 5 тисяч осіб, які працюють в освітніх закладах. 

За її словами, захворюваність серед учасників освітнього процесу на Тернопіллі фіксують щодня. І це не залежить від того, чи діти та вчителі перебувають у навчальних закладах, чи за їхніми межами.

– Тобто ми мали різдвяні канікули, але все одно щодня виявляли випадки інфікування, – пояснює вона. – Окрім того, хочу зазначити, що із 1 січня, попри канікули у більшості закладів, уже захворіли близько 60 педагогічних працівників. Окрім того, COVID-19 підхопили понад 50 учнів. 

На думку присутніх, такі цифри змушують серйозно замислитися і спонукають до посилення карантину.

– У світі 6 січня зареєстрували рекордну добову кількість випадків коронавірусної хвороби – 781 833. Тому статистичні дані на Тернопільщині не повинні вводити в оману та нівелювати серйозність коронавірусної небезпеки, – каже перший заступник голови обласної держадміністрації Ігор Дем’янчук. – Хвороба не відступає. Але останнім часом ми помітили, що громадяни, незважаючи на заклики медиків залишатися вдома, все менше дотримуються карантину. 

Тому він застеріг жителів області від необдуманих рішень. Мовляв, карантинні обмеження ще ніхто не відміняв.

– Знаю, що багато хто із вас уже стомився від карантину, розумію ваше бажання побачитися з друзями за чашкою кави і відвідати родичів, – додає чиновник. – Але давайте наберемося терпіння і дочекаємося закінчення карантину, аби всі зусилля з протидії поширенню коронавірусу не пішли нанівець. Держава робить усе можливе, аби ми швидше могли повернутися до звичного способу життя.

Нагадаю, на території України карантин через епідемію COVID-19 продовжили аж до 28 лютого. Причому до 24 січня триватиме локдаун із додатковими обмеженнями. Однією із його вимог, зокрема, є переведення будь-якого навчання у дистанційний режим.

Фото з трансляції Т1 Новини - YouTube

Вибір читачів за тиждень

Відео