Віра Олександрович

Схема із блокуванням банківського рахунку «спрацювала» на Тернопільщині

Шахрай

Кілька тисяч зникли з банківського рахунка майже моментально – легенді афериста цього разу повірила жителька Борщівщини.

У Поліції Тернопільської області сьогодні, 9 вересня, визнали: незважаючи на численну кількість розміщених інформаційних матеріалів про телефонний аферистів, краяни продовжують потерпати від рук невідомих. Аферисти представляються співробітниками фінансових установ та під різними приводами дізнаються конфіденційну інформацію.

- Від такого роду злочину потерпіла жителька Борщівщини, - кажуть у поліції. – Зателефонував чоловік, представився працівником банку і повідомив жінці про автоматизоване блокування її карткового рахунку. Аби усунути цей недолік, він попросив назвати реквізити електронного гаманця та вміст надісланого смс-повідомлення. Пані так і зробила.

Незабаром потерпіла отримала сповіщення про успішно здійсненну транзакцію. Аферисти викрали з її електронного гаманця майже 2 тис. грн. За даним фактом правоохоронці розпочали досудове розслідування відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України (ККУ). Принагідно працівники поліції черговий раз поділилися порадами із власниками карткових рахунків: - не повідомляйте ПІН-код картки та ні в жодному разі не зберігайте ПІН-код у гаманці чи разом з карткою; - не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку.

- Працівники банку ніколи не перевіряють персональні дані, - наголошують у поліції. - Окрім того, не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на мобільний номер. Набирати на телефоні невідомі вам комбінації цифр також не варто.

До слова, у разі, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтеся з аферистами, якомога швидше завершіть телефонну розмову і подзвоніть на гарячу лінію банківської установи. Фото зі сторінки Поліції Тернопільської області у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео