Віра Олександрович

Байківці мають гроші, щоб заплатити Тернополю

Байківці

Черговий проект рішення «Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2019 рік» оприлюднили на сайті Тернопільської міської ради.

Цього разу йдеться про угоду із Байковецькою сільською радою. Автор документу – начальник міського управління освіти і науки Ольга Похиляк.

Нагадаємо, між Байковецькою сільською радою і Тернопільською міською радою фінансові стосунки давно узгодженні. Сусідня ОТГ уже не перший рік розв'язує свої проблеми завдяки співпраці з обласним центром (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). Причому є кілька домовленостей і на 2019 рік.

З повним текстом угоди можна ознайомитися ТУТ. Контролювати її виконання буде постійна комісія міської ради з питань бюджету та фінансів (голова – Михайло Ібрагімов).

Отже, Байковецька сільська рада передбачає у своєму бюджеті на 2019 рік передачу коштів у вигляді міжбюджетного трансферту міському бюджету Тернополя. Гроші підуть на отримання дітьми, які зареєстровані в ОТГ, психолого-педагогічних, корекційно-розвиваючих послуг і проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей віком від 2 до 18 років з особливими освітніми потребами, а також - забезпечення їхнього системного кваліфікованого супроводу фахівцями комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр №1» Тернопільської міськради. Сума трансферу – 1 тис. 297 грн 20 коп.

Що цікаво, схожу угоду планує укласти і влада Підволочиська. І обсяг їхнього трансферту для комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр №1» – майже однаковий.

Щоб дізнатися, чи погодяться депутати на такий крок, доведеться зачекати на наступну сесію міської ради. Коли вона відбудеться, поки що не знає ніхто, але цікаві питання на це засідання вже готують (читайте ТУТ – прим.)

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео