Олена Чепіль

Благодійний концерт і аукціон: у Тернополі збирали кошти на FPV-дрони для захисників (фото)

Загалом волонтери благодійного фонду “Покрова” завдяки зусиллям багатьох небайдужих людей зібрали майже 750 тисяч гривень на FPV-дрони для  захисників 33-ої бригади

Гучні оплески та море емоцій — в такій атмосфері відбувся благодійний сольний концерт  Заслуженого артиста України Володимира Вермінського. Захід провели 2 лютого у Тернопільському драмтеатрі, і він став  завершальним у межах збору коштів на придбання  FPV-дронів для військових 33-ої бригади. Організували благодійний вечір за сприяння Тернопільської облради та благодійного фонду “Покрова”. Послухати пісні у виконанні Володимира Вермінського прийшли сотні тернополян. 

У залі панувала дуже тепла та дружня атмосфера. І я радий, що своєю творчістю зміг не лише підняти бойовий дух тернополян, але й спільно з волонтерами допомогти нашим захисникам, — каже Володимир Вермінський. 

Також до благодійного концерту долучився народний аматорський ансамбль “Більчанки” та народний аматорський вокально-інструментальний ансамбль “Каданс”. Своїми гуморесками тернополян розважав Заслужений артист України Гриць Драпак. Ведучим заходу був Юрій Шкільняк. 

Я дякую всім артистам, які зголосилися взяти участь у благодійному концерті та допомогти нашим захисникам. Окрема подяка музичному центру “Бастер”. Тільки спільно ми змогли закрити збір на FPV-дрони, — зазначає Володимир Вермінський. 

Також під час благодійного концерту провели аукціон, на якому розіграли розмальовані гільзи, тубус від снарядів, особистий ніж одного із військових 33-ої бригади тощо. Родзинкою аукціону стала картина всесвітньовідомого художника родом з Бережанщини Олега Шупляка. Її за 56 тисяч гривень виторгувала тернополянка Марія.

Я дуже ціную мистецтво, проте основна моя мета — допомогти нашим захисникам. Такий вчинок — найменше, що можу зробити для них, — каже благодійниця. 

Кожен лот, який ми розіграли, слугуватиме памʼяткою про події сьогодення. А також нагадуватиме людині, яка придбала цінну річ за донат, про її внесок у перемогу, — каже волонтер Благодійного фонду «Покрова» Ярослав Дрюченко. 

Для того, аби закупити дрони для 33-ої окремої механізованої бригади обʼєдналася велика кількість людей. Збір, який оголосив благодійний фонд «Покрова», тривав кілька місяців. І завдяки небайдужим жителям Тернопільщини вдалося зібрати майже 750 тисяч гривень. 50 FPV-дронів волонтери вже передали захисникам. 

Зараз багато волонтерів кажуть, що збори рухаються дуже повільно, що зараз донатять менше. Але Тернопільщина довела, що це не так. Ми всі разом змогли зібрати кошти та допомогти нашим захисникам, — каже директорка благодійного фонду «Покрова» Любов Вовк.

Закупити FPV-дрони для військових 33-ої бригади допомагали багато небайдужих. Люди колядували, щедрували, ходили з вертепом та зібрані кошти передавали фонду «Покрова». Благодійні внески також робили підприємства, бізнесмени, працівники культури, аматорські гурти. 

Велику частину коштів вдалося зібрати завдяки благодійному сольному концерту Володимира Вермінського. Відтак, сотні жителів Тернопільщини стали частинкою великої справи — наближення нашої спільної перемоги. 

Обʼєднуватися зараз, в такий нелегкий для України час, особливо важливо. І сьогодні ця наша згуртованість показала на що здатні українці, — зазначає засновник благодійного фонду «Покрова», народний депутат України Іван Чайківський. 

Я дякую всім благодійникам та волонтерам, які долучилися до цього збору. Саме завдяки небайдужості багатьох людей ми змогли зібрати кошти, закупити та передати 50 FPV-дронів нашим захисника, — каже перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

Військові 33-ої окремої механізованої бригади кажуть: дрони типу FPV зараз є дуже затребуваними на фронті. 

Один дрон — це врятоване життя одного захисника. Такі безпілотники допомагають проводити розвідку, не залучаючи військових, вони можуть коригувати артилерію та знаходити навіть добре замасковані об'єкти росіян завдяки штучному інтелекту, — розповідає військовослужбовець 33-ої окремої механізованої бригади Андрій Біндас. 

FPV-дрони передали військовим 33-ої окремої механізованої бригади

Ми дуже вдячні кожному, хто допоміг благодійному фонду «Покрова» закупити ці дрони. Завдяки вашій підтримці перемога ще ближче, — зазначає військовослужбовець 33-ої окремої механізованої бригади Дмитро Гайтко. 

Фото Ярослава Стареправо

Вибір читачів за тиждень

Відео