Ростислав Фук

Мандрівну виставку «кам’яних вишиванок» із півдня України представили в Тернополі (фото)

Триватиме виставка до 16 лютого та завершиться майстер-класом для дітей

Представлення проєкту «Окупована спадщина півдня України: кам'яні вишиванки Нової Каховки» відбулося 2 лютого в Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини. Про це повідомили на фейсбук-сторінці музею.

Проєкт створений у березні 2022 року Новокаховським товариством охорони культурної спадщини та Бюро спадщини Львова.

Метою цієї виставки є привернення уваги до культурної спадщини півдня України та мистецького спадку Нової Каховки, яка нині є тимчасово окупована. Проєкт присвятили українським художникам та архітекторам, що 70 років тому у складний повоєнний час натхненно створювали місто для щасливого і мирного життя, – йдеться в повідомленні.

Захід складався з трьох частин: відкриття виставки, лекції й воркшопу з «кам'яної вишиванки» – майстер-класу із різьблення по сирому тиньку, – техніки художника монументаліста Григорія Довженка, що належав до школи бойчукістів.

Майстер-клас провела кураторка цього проєкту, архітекторка Тетяна Євсеєва. Всі охочі власноруч спробували відтворити елементи кам’яних вишиванок. А лекцію про кам’яні вишиванки Нової Каховки прочитала архітекторка, дослідниця, співавторка проєктів Новокаховського товариства охорони культурної спадщини Єлизавета Євсеєва.

Мандрівна виставка «Окупована спадщина півдня України: кам'яні вишиванки Нової Каховки» експонуватиметься в Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини до 16 лютого 2024 р. та завершиться майстер-класом для дітей.

Фото Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини

Вибір читачів за тиждень

Відео