Віра Олександрович

Тернопільщина: на ремонт двох шкіл і садочка гроші доведеться шукати в іншому місці

Із переліку претендентів на добудову у 2022 році за кошти з державного фонду вилучили відразу три проєкти. Усі «зрізані» на Тернопільщині пропозиції мають стосунок до освіти.

Про це повідомили вчора, 15 лютого, на сайті Тернопільської обласної держадміністрації (ОДА). Перелік інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку уточнювали під час засідання регіональної комісії з оцінки і забезпечення проведення відповідного конкурсного відбору.

Відтак, три проєкти, щодо яких у Міністерстві регіонального розвитку мали певні зауваження, вилучили з переліку проєктів на 2022 рік. Отже, із Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) гроші не надійдуть - на капітальний ремонт приміщення Дружбівської загальноосвітньої школи, реконструкцію Теребовлянської школи і будівлі навчально-виховного комплексу в с. Великі Гаї. У поданих проєктах столичні експерти зауважили «недотримання комплексного підходу». Що саме вкладали у ці слова в Києві, на сайті не пояснили.

- Вказані об’єкти все одно залишаються пріоритетними для краю, а тому будуть реалізовуватися коштом з інших джерел державного (субвенцій) і місцевого бюджетів, - запевняє перший заступник голови обласної держадміністрації Ігор Дем’янчук.

Зрештою, члени комісії прийняли рішення щодо перерозподілу коштів ДФРР, що вивільнилися завдяки вилученим об’єктам. Ці фінанси витратять на завершення реалізації інших об’єктів, що увійшли до переліку.

Довідка. До уточненого переліку, схваленого на засіданні регіональної комісії, увійшли 19 проєктів регіонального розвитку: 3 - у галузі житлово-комунального господарства, 4 – в галузі спорту, 10 – в галузі освіти і 2 - зі створення ЦНАПів. На реалізацію цих проєктів у 2022 році з ДФРР планують спрямувати 197,9 млн грн.

Фото з сайту Тернопільської обласної держадміністрації

 

Вибір читачів за тиждень

Відео