Ростислав Фук

Де українцям дозволять вирощувати медичний канабіс

На коноплях буде унікальний штрих-код, який буде супроводжувати цю рослину весь час, аби уникнути нелегального вирощування

Жорсткий контроль буде здійснюватись за виконанням норм закону про легалізацію медичного канабісу. Про це розповіла народна депутатка, членкиня Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, меддопомоги та медстрахування Ольга Стефанишина, пише agronews.ua.

Зокрема, на коноплях буде унікальний штрих-код, який буде супроводжувати цю рослину весь час, аби уникнути нелегального вирощування.

Буде сувора регламентація з боку Міністерства охорони здоров’я, будуть електронні червоні рецепти. Не можна буде просто так собі десь щось купити і отримати якесь задоволення. Це ліки, які будуть суворо контрольовані, будуть введені ліцензійні умови, які передбачатимуть, що такі ліки будуть вирощуватися лише на закритому ґрунті, мається на увазі в теплицях, — зазначила депутатка.

Стефанишина додала, що за вирощуванням конопель також слідкуватиме Національна поліція України за допомогою камер відеоспостереження, а Міністерство охорони здоров’я контролюватиме процес на рівні «лікар-пацієнт».

Якщо чесно, то легалізація зменшить цей нелегальний ринок, тому що ми виведемо з темної зони можливості для людей отримувати ліки, як це передбачено законом, я думаю, буде передбачено підзаконними актами Кабміну України, — сказала вона.

Водночас нардепка висловила впевненість, що під час другого читання законопроєкту у Верховній Раді буде спротив, однак пообіцяла, що проєкт закону ще буде допрацьований, і зауваження інших фракцій будуть взяті до уваги.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео