Дарія Шевченко

Господині з Тернопільщини поділились рецептами смачного печива

Рецептами може скористатись кожна жителька Тернопільщини

Господині з села Воля Микулинецької громади вже кілька тижнів поспіль випікають смаколики та передають їх військовим. Про це пише Координаційний штаб підтримки оборони України.

Вони напекли вже тонну різноманітного печива. 

Напередодні Великодніх свят волонтерки вирішили поділитись рецептами найсмачніших смаколиків. Пропонуємо жінкам, які печуть на передову військовим, теж спробувати приготувати за порадами. 

Тістечка добрі

3 повні склянки борошна

2 пачки маргарину

1 склянка сметани

2 жовтки

Усе посікти ножем, замісити, вирізати формами, вмокати в цукор.

 

Вівсяне печиво

100 г вівсяних пластівців

70 г борошна

50 г цукру

60 г олії

1 яйце

1 чайна ложка розпушувача

ваніль, сіль

Виробляти кульки, пекти при 180 градусах 30 хвилин.

 

Тістечка дріжджові

Посікти: 

2 л борошна

2 пачки маргарину

0,5 л смальцю

50 г дріжджів + 0,5 л сметани

3 жовтки (або 2 жовтки і 1 яйце)

Домісити, винести на холод на 1-2 години.

 

Тістечка «Медові сердечка»

1 л борошна

1 склянка меду

1 ст. л смальцю

0,5 скл. сметани +1 ч. ложка амонію +1 ч. ложка соди

2 яйця + 1 склянка цукру

Замісити вільне тісто, розкачувати товщиною на пів пальця.

 

Тістечка «Великі колесики»

Замісити тісто і помістити на 3 год. у холодильник.

1 пачка маргарину

1 склянка сметани

0,5 пачки дріжджів

Борошна взяти стільки, щоб тісто було як на вареники. Вирізати півлітровим слоїком. Вмокати в воду з оцтом і цукром.

 

Крекер шоколадний

200 г топленого маргарину

200 г цукру + 2 яйця 

1 пачка ванільного цукру

400 г борошна

100 г какао

0,5 ч. ложки розпушувача

Замісити тісто, вирізати ромбиками.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео