Тамара Коблик

Хотів купити дрон і авто захисникам: житель Тернопільщини віддав велику суму грошей псевдоволонтеру

Чоловік перерахував кошти ще у вересні, але техніки так і не дочекався. «Волонтер» зник разом із грошима

Шахрай

183 000 гривень, які чоловік перерахував псевдоволонтеру на авто та дрон, - зникли. Потерпілий із заявою звернувся до правоохоронців. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Зі слів жителя Теребовлі, він мав намір придбати автомобіль та безпілотний літальний апарат для ЗСУ. Знайшов контакти чоловіка, котрий назвався волонтером. Незнайомець пообіцяв за вигідну ціну привезти з-за кордону все замовлене. Ще у вересні чоловік перерахував за товар 183 тисячі гривень, однак ні авто, ні безпілотника так і не дочекався. Разом з грошима зник і псевдоволонтер.

Потерпілий із заявою звернувся до поліціянтів. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 Кримінального кодексу.

Правоохоронці вживають заходів, аби встановити особу зловмисника і застерігають краян не довіряти незнайомим особам. Якщо є потреба у придбанні товарів з-за кордону, краще зверніться до тих людей, корі мають добру репутацію, звітують про свою діяльність. Адже дуже часто за волонтерів видають себе ті, хто прагне нажитися, і не важливо якою ціною.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео