Ростислав Фук

Керівник поліції Тернопільщини попередив валютників про відповідальність

На автовокзалі у Тернополі вивісили плакати про заборону стихійного обміну валюти, що не сподобалося валютникам і вони почали турбувати адміністрацію вокзалу

Про відповідальність за незаконні валютні операції у стихійних обмінниках вкотре нагадав керівник поліції Тернопільської області Сергій Зюбаненко.

Так, за його словами, на автовокзалі у Тернополі вивісили плакати про заборону стихійного обміну валюти, що не сподобалося валютникам і вони почали турбувати адміністрацію вокзалу.

Це не їхня ініціатива, а превентивний захід з метою запобігання здійснення незаконних валютних операцій, а також роз’яснення для громадян про відповідальність за вчинення таких дій. Згідно з нашим законодавством, продаж іноземної валюти з рук – це адміністративне правопорушення відповідно до статті 162 КУпАП. Відповідальність у таких випадках несе як особа, яка продає валюту, так і той, хто її купує, – каже Сергій Зюбаненко.

Поліцейський каже, у цьому місці встановлено систему відеоспостереження, яка напряму передає відеосигнал у чергову частину Тернопільського районного управління поліції. Щойно черговий виявить на екрані спробу обміну валюти з рук, на місце події за лічені хвилини прибуде наряд поліції. Зафіксовані відеокадри будуть вважатися беззаперечним доказом порушення Закону при розгляді справи у суді.

Ми всі мріємо якнайшвидше приєднатися до законослухняної Європейської спільноти, але не хочемо викорінити у себе таке ганебне явище як купівля-продаж валюти з рук. Для здійснення таких операцій в нашій області є чимало відповідних фінансових установ, які сплачують податки за таку діяльність та ведуть її в правовому полі. То куди ми йдемо, – додав керівник поліції.

Читайте також: «Це пережитки 90-х»: як у Тернополі поліція бореться з валютниками 

Фото Сергія Зюбаненка

Вибір читачів за тиждень

Відео