Ростислав Фук

На Тернопільщині працівники отримали понад 11 млн грн заборгованої зарплати

Також проводиться контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці

робота

З початку року працівники територіальних органів Державної податкової служби у Тернопільській області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників шести підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Внаслідок проведеної роботи по усіх підприємствах ліквідована заборгованість із заробітної плати на суму 2,4 млн грн, з податку на доходи фізичних осіб – на суму 457,4 тис. грн, з єдиного соціального внеску – на 1,1 млн гривень.

Окрім цього, проведено індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками 57 підприємств, за наслідками якої 50 з них погасили заборгованість із заробітної плати на суму 9 млн грн, з податку на доходи фізичних осіб – понад 2 млн грн, з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  – 2,8 млн гривень.

Також проводиться контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. У цьому  році на засіданнях комісій заслухано керівників 96 підприємств та організацій, на яких заробітна плата виплачувалась у мінімальному, чи нижче мінімального розмірах. За наслідками проведеної роботи 84 підприємства  підвищили рівень виплати заробітної плати. Завдяки цьому до бюджету надійшло 838,4 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 560 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Проведена роз’яснювальна робота з аналогічних питань й по 472 підприємствах та організаціях області. Відтак 415 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. До бюджету надійшло майже 5,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб та майже 5,6 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео