Ростислав Фук

На Тернопільщині шахраї видурюють гроші, використовуючи назву популярного супермаркету

Шахраї в месенджер надсилають повідомлення начебто від магазину про можливість отримання знижки під час покупок

Під приводом фейкового сайту, використовуючи назву «АТБ-маркет», шахраї обманюють довірливих людей. Суть афери – розсилка користувачам соціальних мереж оголошень щодо зменшення ціни при купівлі товарів у торговій мережі. У таку пастку потрапив тернополянин, повідомляють у відділі комунікації поліції області.

Як з’ясували працівники поліції, потерпілому в месенджері надійшло повідомлення начебто від магазину про можливість отримання знижки під час покупок. Чоловіка зацікавила така пропозиція. Тернополянин перейшов за посиланням, вказаним в оголошенні, і зазначив особисті дані. Ще одною умовою під час заповнення анкети були реквізити банківської картки, заявник надав і їх. Після цього ввів коди, які надійшли, щоб підтвердити операцію. Як результат – з електронного гаманця потерпілого аферисти зняли 13 000 гривень.

За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження згідно з статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліцейські наголошують жителям області, що вся інформація щодо акційних пропозицій та знижок, які проходять у супермаркеті, розміщується лише на офіційному сайті й на справжніх сторінках соціальних мереж. У жодному разі не переходьте за сумнівними посиланнями. Не розголошуйте особисті дані та дані банківських рахунків, адже цього достатньо шахраям, аби отримати доступ до вашого електронного гаманця, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Відомий священник із Тернопільщини попереджає про аферистів, які збирають гроші від його імені

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео