Тамара Коблик

На Тернопільщині судитимуть жительку Запорізької області через співпрацю з окупантами

Здійснюючи особистий прийом громадян, підозрювана надавала їм консультації щодо працевлаштування на тимчасово окупованій території Запорізької області

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо мешканки Запорізької області, обвинуваченої в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111–1 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, обвинувачена, підтримуючи воєнну агресію рф, утверджуючи окупаційний режим, з серпня по листопад 2022 року добровільно займала посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, на тимчасово окупованій території   м. Мелітополь Запорізької області.

Громадянка України, маючи досвід роботи в державних органах та сфері зайнятості, прийняла пропозицію представників окупаційної адміністрації  та добровільно зайняла посаду «начальника отдела по активной поддержке безработных» так званого «Центра занятости населения министерства труда и социальной политики военно-гражданской администрации Запорожской области».

Колаборантка здійснювала керівництво відділом, реалізовувала єдину державну політику рф у сфері зайнятості населення, встановлюючи для цього постійні ділові контакти з окупаційними органами влади, роботодавцями та громадянами на тимчасово окупованій території, забезпечувала виконання інших обов’язків та незаконних вказівок окупаційної адміністрації.

Здійснюючи особистий прийом громадян, підозрювана надавала їм консультації щодо працевлаштування на тимчасово окупованій території Запорізької області, схиляла осіб до підтримання окупаційної влади та сприяння у встановленні нового правового порядку, відповідно до законів держави-агресора, переконувала у необхідності здачі українських документів та отримання паспортів громадян рф.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління Служби безпеки України в області.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео