Ростислав Фук

Ще одному співробітнику ДСНС повідомили про підозру за участь у корупційній схемі

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу й відсторонення від займаної посади

Під процесуальним керівництвом тернопільських прокурорів оголошено підозру провідному інспектору відділу запобігання надзвичайним ситуаціям одного з районних управлінь ДСНС України в одержанні хабаря. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, співробітники ДСНС зареєстрували на свого родича кілька товариств, які спеціалізуються на наданні послуг з виконання робіт протипожежного призначення. Інспектор ДСНС спонукав керівників приватних й комунальних підприємств та закладів отримувати послуги лише від вказаних товариств, лобіюючи їх інтереси. «Відкати» за послуги пожежної та техногенної безпеки становили 10-20 відсотків від суми, зазначеної у договорах із замовниками.

Правоохоронці задокументували 2 факти отримання ним хабаря на суму понад 17 тис. грн.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу й відсторонення від займаної посади. Йому інкримінують частини 1 та 3 статті 368 Кримінального кодексу України.

Розслідування здійснюють слідчі Нацполіції, за оперативного супроводу працівників Управління СБУ та УСР в Тернопільській області.

Нагадаємо, у січні цього року повідомили про підозру за аналогічним фактом головного інспектора одного з районних управлінь ГУ ДСНС України в області.

Читайте також: У Тернополі звільнили рятувальника – фігуранта провадження про корупцію

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео