Орест Сарматський

Народний депутат України у Тернополі назвав три важливі речі  (фоторепортаж)

Заставка001 (Copy)

День знань відбувся у Тернопільському національному економічному університеті.

«Студентська молодь - майбуття держави» - за такою назвою у Тернопільському національному економічному університеті відбувся День знань. Добре продуманий сценарій дійства увібрав у себе із внесення і підняття Державного прапора студентами-випускниками  Центру підготовки офіцерів запасу ТНЕУ, і запалення свічки Пам’яті за тими, хто загинув, захищаючи Україну, не обійшлося, звичайно без традиційних привітань.

- Передусім, звертаюся до тих, хто вперше ступив на наш університетський Майдан Знань. Не упускайте свій шанс бути першими, - сказав ректор університету, доктор економічних наук, професор Андрій Крисоватий. - Тут, в університеті, ми будемо створювати усі необхідні умови для того, аби ви відчули бажання бути першими. А батькам студентів скажу, що так, ми беремо відповідальність за ваших дітей. Щоб їхні життєві шляхи успішно продовжувалися і саме тут вони будуть виховуватися і навчатися, як справжні патріоти нашої держави, ті, хто розбудовуватиме нашу незалежну Україну. Викладачі, науковці беруть на себе відповідальність за цю молодь, яка нині тут є. Тож усі разом будемо формувати нові, молоді особистості, формуватимемо нових лідерів, - сказав Андрій Крисоватий.

ORL_0149 (Copy)
ORL_0149 (Copy)

Серед почесних гостей на дійство були запрошені і народні депутати – Людмила Марченко та Іван Чайківський. Вони тут – не випадково, адже свого часу освіту злобували саме у стінах ТНЕУ.

- Мені дуже приємно тут бути, серед цього великого колективу, Я хотів би сьогодні побажати вам усім три речі. Найперше, викладацькому складу – що б вони горіли думкою і ділом запалили у душах студентів бажання вчитися у цьому прекрасному навчальному закладі. Налаштовуйте цих молодих людей на те, щоб вони після закінчення навчання залишалися тут, в Україні і навіть не мріяли виїхати в якусь іншу країну, аби там працювати на чужу економіку. Горіть, запалюйте у цих молодих людях бажання вчитися. Друге. Дорогі студенти, бачите, у моїх руках – купюра. Це – 500 грн. Є звичайно, більші суми, є і великий капітал. Але головний капітал – ваші знання, друзі, у тому числі й ті знання, які ви отримаєте у цьому університеті. Це – той капітал, з яким ви пройдете упродовж всього життя. Бо гроші така річ, вони можуть бути, а можуть і не бути… Така їхня властивість. Я це знаю на власному досвіді. Але я ніколи не боявся ризикувати. Тож не бійтеся ризикувати. Вчіться і йдіть вперед. І третє. Дорогі батьки! Ваші діти вилетіли із родинного гнізда. Ви є для них прикладом і залишайтеся таким і надалі. Бережіть їх. Бо дуже важливо, не те, що діти вже покинули оте гніздо, а з чим вони полетіли у світ широкий. Тож памятаймо це. З Днем знань, дорогі мої земляки! - привітав усіх присутніх на урочистому дійстві народний депутат України Іван Чайківський.

ORL_0163 (Copy)
ORL_0163 (Copy)

На закінчення Дня знань у ТНЕУ священики різних конфесій окропили присутніх святою водою, а на сходах вишу ще довго тривали колективні фотозйомки та окремі селфі із ректором, викладачами та друзями-студентами.

IMG_9338 (Copy)
IMG_9338 (Copy)

IMG_9340 (Copy)
IMG_9340 (Copy)

ORL_0108 (Copy)
ORL_0108 (Copy)

ORL_0113 (Copy)
ORL_0113 (Copy)

ORL_0119 (Copy)
ORL_0119 (Copy)

ORL_0120 (Copy)
ORL_0120 (Copy)

ORL_0127 (Copy)
ORL_0127 (Copy)

ORL_0136 (Copy)
ORL_0136 (Copy)

ORL_0147 (Copy)
ORL_0147 (Copy)

ORL_0177 (Copy)
ORL_0177 (Copy)

ORL_0181 (Copy)
ORL_0181 (Copy)

ORL_0183 (Copy)
ORL_0183 (Copy)

ORL_0189 (Copy)
ORL_0189 (Copy)

ORL_0207 (Copy)
ORL_0207 (Copy)

ORL_0216 (Copy)
ORL_0216 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео