Ростислав Фук

Представилися працівницями Червоного Хреста: у Тернополі обікрали пенсіонера

Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину

До правоохоронців надійшло повідомлення про крадіжку від 81-річного жителя Тернополя. Як розповів потерпілий, в обідню пору доби у двері його квартири постукали невідомі жінки, які представилися співробітницями Червоного Хреста. Вони запевнили, що чоловік може отримати грошову допомогу від їхнього товариства, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Пенсіонер впустив незнайомок у квартиру і поки одна жінка відвернула його увагу розмовою про умови отримання матеріальної допомоги, інша в цей час знайшла та викрала його кошти. Сума завданих збитків становить 7 тисяч гривень та 300 євро.

Дану подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану). Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Правоохоронці звертаються до мешканців області бути більш обачними. Не впускайте до помешкання незнайомців! Вимагайте показати підтверджуючий документ у людей, які представляються працівниками різних благодійних організацій, соціальних та комунальних служб. Особливо наголосіть про такі злочини своїх родичів і сусідів похилого віку. Здебільшого жертвами таких пройдисвітів стають саме вони. Якщо ви побачили підозрілих осіб у під’їзді чи біля будинку телефонуйте на лінію «102», – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео