Віра Олександрович

Пам’ятники, вулиці, майдани, пляжі і навіть кладовища у Тернополі будуть під наглядом (фото, відео)

Питання «Про затвердження Положення про комплексну систему відеоспостереження Тернополя» розглянули й ухвалили на сесії міської ради.

Автором цього рішення був начальник міського управління транспорту, зв’язку і комунікацій Ігор Мединський. І врешті він отримав 29 «за». Не голосували 6 депутатів.

Мединський_Ігор
Мединський_Ігор

Доповідь чиновника на сесії не знадобилася. Дехто з депутатів відразу закликав колег голосувати, бо йдеться про безпеку тернополян. Адже записи камер можуть допомогти поліції у разі виникнення якихось нестандартних ситуацій і навіть злочинів. Інші політики нагадали Ігорю Мединському, що вже робили запити щодо встановлення камер на своїх округах, але відеоспостереження там досі нема.

- Наше місто – і так друге після Києва, яке має таку широку мережу відеонагляду, - наголосив принагідно міський голова Сергій Надал. 

Тож тернополянам тепер варто мати до увазі, що до об’єктів відеоспостереження уже належать усі об’єкти соціальної, економічної, житлово-комунальної, транспортної, інженерної та іншої інфраструктури міста Тернополя, а саме:

- парки (гідропарк, лісопарк, парки культури та відпочинку, парки — пам'ятки садово-паркового мистецтва, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші), рекреаційні зони, сади, сквери і майданчики;

- пам'ятки культурної та історичної спадщини;

- майдани, площі, бульвари, проспекти;

- вулиці, дороги, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки;

- тротуари;

- набережні;

- автомобільні стоянки і майданчики для паркування транспортних засобів;

- пляжі;

- кладовища;

- інші території загального користування;

- прибудинкові території;

- території будівель і споруд інженерного захисту територій;

- об’єкти міської інфраструктури (соціальні, інженерні та транспортні);

- засоби організації дорожнього руху;

- будівлі, споруди Тернопільської міської ради, її структурних підрозділів, підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності міста Тернополя, та приміщення в них;

- території, будівлі, споруди закладів освіти та приміщення в них;

- території, будівлі, споруди закладів охорони здоров’я та приміщення в них.

Камера
Камера

Щоправда, у положенні є одне зауваження: «Відеоспостереження  за об’єктами… здійснюється за умови дотримання права на повагу до особистого життя». Окрім того дані, отримані із засобів відеофіксації, зберігатимуть протягом 4-х календарних днів. На п’ятий – їх знищуватимуть в автоматичному режимі.

Свобода
Свобода

До речі, контроль за виконанням цього рішення поклали на постійну комісію міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму (голова – Іван Зінь).

Про те, що відбувалося у залі 5 жовтня, читайте також ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео