Віра Олександрович

Тернопіль не здає позиції: на реалізацію ідей виділили більше грошей (фото, відео)

Остапчук

На фінансування проектів за програмою «Громадський бюджет» у Тернополі виділять на 450 тис. грн більше, ніж передбачали торік.

«За» те, щоб у 2019 році ідеї отримали кращу підтримку, проголосували 39 депутатів. Сталося це на сесії Тернопільської міської ради 5 жовтня. Доповідала із цього питання фінансовий заступник міського голови Вікторія Остапчук.

[embed]https://youtu.be/jff6Nt6Yskw[/embed]

- Зміни є лише в одному пункті, де замість слів «один мільйон гривень» треба читати «один мільйон чотириста п'ятдесят тисяч гривень», - пояснює Вікторія Остапчук. – Тобто торік на великі проекти із «Громадського бюджету» виділяли один мільйон гривень. У 2019-му сума буде 1 мільйон 450 тисяч гривень.

Сесія2
Сесія2

Фахівець пояснила: зміни потрібні, аби реалізувати заплановані проекти, враховуючи зростання цін, що відбулося останнім часом.

Тернопіль є лідером за кількістю коштів «Громадського бюджету», виділених на душу населення, - додає депутат Назар Зелінка, який свого часу був ініціатором втілення такої ідеї. – Звичайно, нам не змагатися із Києвом та із його більш як сотнею мільйонів на проекти «Громадського бюджету», але якщо взяти на душу населення, то ми дійсно є лідерами в Україні.

Люди2
Люди2

Нагадаємо, у цьому році активісти подали 100 проектів, що претендують на реалізацію у 2019 р. Перші нарада спеціальної комісії із відбору ідей уже відбулася. Депутат висловив надію, що усі проекти, що врешті отримають фінансування, будуть дійсно громадськими.

Про те, що відбувалося у залі 5 жовтня, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео