Віра Олександрович

Щоб совість була чиста: область «подарує» Тернополю понад 4 млн грн (фото)

Школа_герети

Кошти на утримання новоутвореного Тернопільського ліцею №21-спеціалізованої мистецької школи ім. Ігоря Ґерети місту передасть обласна рада.

Розмір допомоги лише на 2018 рік – понад 4 млн грн. Питання «Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт» було у порядку денному сесії міської ради 5 жовтня. Про те, що відбувалося у залі того дня, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Автором і доповідачем із цього питання була начальник міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. Цей пункт у порядок денний внесли «з голосу», і депутати його особливо не обговорювали, але врешті радо дали 36 «за».

Похиляк
Похиляк

Отже, Тернопільська міська рада – з однієї сторони і обласна рада – з іншої сторони вже уклали Договір. У цьому документі йдеться (цитуємо): «… в обласному бюджеті на 2018 рік передбачити надання відповідної субвенції міському бюджету Тернополя в сумі 1 млн 212 тис. 666 грн і коштів обласного бюджету в сумі 2 млн 807 тис. 815 грн на утримання Тернопільського ліцею №21-спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Ґерети… і 100 тис. грн - на придбання комп’ютерної техніки для даного закладу загальної середньої освіти. При цьому сума субвенції визначена, виходячи із розрахункового контингенту учнів станом на 5 вересня 2018 року і фінансового нормативу бюджетної забезпеченості одного учня на фінансовий рік».

Депутати
Депутати

До речі, за невиконання або неналежне виконання умов, визначених цим Договором, сторони несуть відповідальність, передбачену чинним законодавством України. Одностороння відмова не допускається. Усі спори і розбіжності, які можуть виникнути при виконанні угоди, підлягають врегулюванню шляхом переговорів між сторонами. У випадку, якщо місто не використає таку суму субвенції, гроші повернуться до обласного бюджету до 31 грудня 2018 р.

Нагадаємо, про ситуацію із обласною школою мистецтв і Тернопільським ліцеєм №21-спеціалізованою мистецькою школою ім. І. Ґерети, яку врешті утворили, «Терен» писав неодноразово (читайте ТУТ і ТУТ прим.). Нещодавно там призначили нового директора – Марію Гудиму, хоча суд ще не розглянув позов про її призначення директором мистецького закладу обласного рівня.

Обласна_рада_ф
Обласна_рада_ф

Що цікаво, на засіданні однієї із комісій в обласній раді нещодавно планували розглянути питання «Прo рoзгляд звернення Тернoпільськoї oблaснoї рaди від 18 вересня 2018 р. №2037/08». Там йшлося і про передaчу упрaвлінню oсвіти і нaуки  Тернoпільськoї міськoї рaди зaлишків кoштів держaвнoї oсвітньoї субвенції та кoштів зaгaльнoгo фoнду oблaснoгo бюджету для зaбезпечення утримaння мистецькoгo кoмпoненту здoбувaчaм oсвіти нa відпoвіднoму рівні.

Але був там і ще один цікавий пункт: «про питaння передaчі будівлі на вул. Медoвій, 5 у Тернoпoлі, що oблікoвувaлaся нa бaлaнсі Тернoпільськoї oблaснoї експериментaльнoї кoмплекснoї шкoли мистецтв ім. Ігoря Герети для oргaнізaції oсвітньoї і пoзaшкільнoї діяльнoсті». Схоже, що будівлю, яка стоїть пусткою уже кілька місяців, таки передадуть місту. Хоча спершу усіх запевняли, що це приміщення залишиться в обласній власності.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео