Померла однорічна Олівія з Тернополя, яка боролася з раком крові

Два місяці тому дівчинці провели трансплантацію стовбурових клітин кісткового мозку. Та на жаль, це не врятувало життя дитини

Однорічна Олівія Зубик, на порятунок життя якої тривалий збирали кошти, померла 1 червня. Про це повідомила у соцмережі мама дівчинки Оксана Зубик.

Світ ловив тебе та не впіймав... Назавжди в наших серцях. Наша Олівійка, наш Ангелочок.  16.04.21-1.06.2022, - написала жінка.

Нагадаємо, дівчинка захворіла у серпні минулого року. Медики встановили діагноз - мієлоїдна лейкемія. Це рідкісний вид раку дітей, у Тернополі такої недуги не лікують. То ж батьки разом з донькою терміново поїхали в турецьку клініку, яка відгукнулася прийняти Олівію на лікування. Весь цей час небайдужі люди збирали кошти на порятунок життя дитини. 

4 квітня цього року Олівії провели трансплантацію стовбурових клітин кісткового мозку. Таку процедуру вважають другим днем народження, розповідала мама дівчинки на своїй сторінці у соцмережі. За її словами, далі має відбутися приживлення нового кістковго мозку і його запуск на виготовлення нових, здорових кліти. Відтак - запуск нової імунної системи. Після процедури Олівія почувалася добре, що вселяло батькам надію. Про успішність пройденої процедури можна було говорити як мінімум після 100 днів, а в ідеалі після 2 років. Однак на жаль, це не врятувало життя Олівії. Світла пам'ять. 

Фото з інстаграм-сторінки Оксани Зубик. 

Вибір читачів за тиждень

Відео