Тамара Коблик

Понад 88 000 гривень виманили псевдобанкіри у двох жителів Тернопільщини

Якщо ви потрапили на гачок шахраїв, звертайтеся на лінію «102»

Шахрай

Чергові факти шахрайства задокументували працівники поліції. Аферисти продовжують телефонувати та представлятися працівниками служби безпеки банку й виманювати у громадян конфіденційну інформацію про банківські картки, що дає їм можливість привласнити кошти. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

47-річний мешканець Тернопільського району втратив більше ніж 49 тисяч гривень, а у 72-річної жительки Гусятинської громади з електронного гаманця зникло понад 39 тисяч гривень. Громадяни без будь-яких вагань виконали умови аферистів.

Слідчі дані події внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліціянти вживають заходів, аби встановити осіб зловмисників.

Правоохоронці нагадують мешканцям області, що під час телефонних розмов шахрай може запевняти вас, що до банківських карток отримали доступ сторонні особи або ж невідома особа намагається розрахуватися вашим електронним гаманцем; аферисти просять надати конфіденційну інформацію про рахунки у зв’язку із плановою перевіркою даних; повідомляють про кібератаку та просять перерахувати кошти на тимчасовий безпечний рахунок, який насправді є рахунком шахрая. Поліціянти нагадують, що отримавши ці відомості аферисти зможуть привласнити ваші заощадження!

Якщо ви потрапили на гачок шахраїв, звертайтеся на лінію «102»!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео