Ростислав Фук

Повернувся з-за кордону захищати Україну: Тернопільщина попрощалася з 26-річним командиром (фото)

Вічна пам’ять Герою

В останню путь провели жителі Збаража 26-річного воїна Михайла Старошевського 30 січня. Про це повідомили на сторінці Збаразької міської ради.

Герой, який встиг попрацювати у країнах Європи, повернувся звідти у 2019 році, вступив на контрактну службу у 24-у окрему механізовану бригаду імені Короля Данила. Розпочав службу в піхотних військах, обороняв Попасну, що на Луганщині. Під час боїв мав поранення, але після реабілітації повернувся у стрій.

За героїзм і мужність нагороджений медалями «Операція об’єднаних сил. За звитягу та вірність», «Захиснику Вітчизни», нагрудним знаком «Хрест хоробрих». Ставши командиром відділення першого взводу протитанкових ракетних комплексів, брав участь в обороні Лисичанська, Соледару, Торецька, у визволенні Херсона, стояв на обороні Бахмута, за що нагороджений медаллю «За оборону Бахмута».

Загинув Михайло, отримавши смертельні поранення у Нью-Йорку Донецької області.

Упродовж двох днів сотні мешканців громади прощались зі своїм Героєм у церкві Христового Воскресіння Збаража.

Згадували зі сльозами на очах його юні роки, навчання у першій міській школі, у місцевому коледжі, його добру і чесну, веселу натуру, притаманну правдивим хоробрим людям. А з портрета дивились на них його усміхнені очі, ніби підбадьорюючи: будьте мужні, не здавайтесь, я надихатиму вас із Небес, вестиму за собою, як Пастер. «Пастер» – це був його позивний, – йдеться повідомленні.

Поховали Михайла на Алеї Героїв на центральному цвинтарі Збаража.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Михайла Старошевського з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Читайте також: У бою з окупантами загинув 29-річний тернопільський гітарист

Фото Збаразької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео