Тамара Коблик

Рада звільнила з посади Міністра культури Ткаченка

За звільнення Ткаченка проголосував 321 депутат

Верховна Рада звільнила Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики. Про це пише «Укрінформ».

За звільнення Ткаченка проголосував 321 парламентарій.

Питання призначення нового очільника Міністерства культури та інформаційної політики немає в порядку денному сьогоднішнього засідання парламенту.

Нагадаємо, 20 липня Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні запропонував Прем’єр-міністру Денису Шмигалю знайти позабюджетні кошти на актуальні культурні проєкти та розглянути заміну міністра культури й інформаційної політики.

Вже 21 липня очільник Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подав Прем'єр-міністру заяву про відставку. Про це Ткаченко повідомив у своєму телеграм-каналі.

Приніс сьогодні ввечері Прем’єру заяву про відставку, через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни. Лише потім здивувався заяві Президента щодо цього ж питання, - написав він.

За словами Ткаченка, культура під час війни важлива, бо «це війна не тільки за території, а за людей, а люди - це наша памʼять, історія, мова, творчість попри війну, спадщина і минуле заради майбутнього».

Фото Ярослава Железняка

Вибір читачів за тиждень

Відео