Олена Чепіль

Рідні загиблого Героя з Тернополя просять підписати петицію 

Не будьте байдужими, просить сестра Героя. Адже Андрій Тур віддав своє життя за кожного із нас

Рідні загиблого захисника Андрія Тура з Тернополя просять підтримати та підписати петицію про присвоєння йому посмертно звання «Герой України». 

Андрій Тур пішов боронити Україну в перші дні повномасштабного вторгнення. Виконував бойові завдання у Харківській та Донецькій областях. Загинув 6 січня 2024 року у селі Іванівка Купянського району. Йому назавжди залишиться 41. Поховали Андрія Тура 16 січня на Микулинецькому кладовищі у Тернополі.

Андрій за життя був дуже доброю людиною. Таким він і залишиться в нашій пам'яті та серцях. Він був найкращим братом, сином, другом, побратимом і товаришем. Андрій віддав за кожного з нас найцінніше — своє життя, маючи ще стільки планів та нездійсненних мрій. Не кожен може, дивлячись смерті в очі, не боятись за своє життя, мужньо боротися за свободу своєї країни, — каже сестра Героя Світлана Пелехата. 

Петицію про присвоєння звання «Герой України» Андрію Туру зареєструвала його мати 8 лютого 2024 року. На момент виходу матеріалу залишилося зібрати ще понад 16 тисяч підписів.

Не будьте байдужими, адже він віддав своє життя за кожного із нас, — просить сестра Героя. 

Читайте також: Командування навчального центру прокоментувало обставини смерті тернополянина у польовому таборі.

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео