Тамара Коблик

Стрілянина під Тернополем: намагалися вбити кримінального авторитета (оновлено)

Подробиці злочину, який стався у ніч на 20 квітня, розповів очільник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко

У ніч з 19 на 20 квітня на Тернопільщині було скоєно замах на вбивство.  Невідома особа здійснила три постріли із вогнепальної зброї в автомобіль, за кермом якого перебував житель Тернополя. Наразі потерпілий з пораненням перебуває у лікарні. Чоловік, на якого вчинили замах, має відношення до кримінального світу. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив начальник Нацполіції області Сергій Зюбаненко.

Оперативники, слідчі, спеціалісти-криміналісти та фахівці інших профільних служб посилено працюють над розкриттям цього зухвалого злочину.

Запевняю вас, що поліція зробить усе можливе, аби причетні до замаху на вбивство особи були притягнуті до відповідальності. Це, якщо хочете, частина моєї відповіді на дописи мережевих експертів, які стверджують, що поліція надто активно працює над вилученням з незаконного обігу зброї у громадян. Але, як бачимо, рано чи пізно така зброя стає інструментом важких злочинів, що призводить до трагічних наслідків, - йдеться у повідомленні. - Попереджаю, що у цьому випадку нікому не вдасться уникнути покарання. Поліціянти доведуть і цю справу до логічного завершення.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області, у п’ятницю, 19 квітня, близько опівночі до відділення поліції №1 м. Тернопіль надійшло повідомлення від лікарів про те, що до них з вогнепальним пораненням доставили 60-річного тернополянина.

Подія трапилася в одному із приміських сіл Тернопільського району. На місці злочину працювали оперативники, слідчі, спеціалісти-криміналісти та фахівці інших профільних служб.

Попередньо встановлено, що потерпілий автомобілем заїхав на територію власного будинку і в цей момент невідомий здійснив постріли зі зброї по авто. Внаслідок чого чоловік отримав три вогнепальних поранення. Наразі він перебуває у лікарні.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, чоловіків, які напали на патрульних у Вінницькій області, внаслідок чого один поліціянт загинув, а другий був поранений, затримали в Одеській області.

Фото зі сторінки Сергія Зюбаненка у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео