Ростислав Фук

Тернопільські ветерани можуть отримати 150 тисяч гривень на розвиток бізнесу

Ці кошти зможуть отримати військові, які вже звільнені з лав ЗСУ, а також їхні дружини або чоловіки

До 150 000 гривень на розвиток власного бізнесу можуть отримати тернопільські ветерани, повідомляють на сайті міської ради.

Ці кошти зможуть отримати на конкурсних умовах військові, які вже звільнені з лав ЗСУ та які брали безпосередню участь у бойових діях та здійснення заходів з національної безпеки, а також їхні дружини або чоловіки.

Фінансова підтримка надається на конкурсних умовах на придбання обладнання, сировини, матеріалів, на оренду приміщень та транспортних засобів, на закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, або на навчання та консультації з питань започаткування та ведення бізнесу. При цьому проєкти, які переможуть у конкурсі, повинні реалізовуватися на території міста Тернополя та сіл громади. Проєкт повинен бути реалізований впродовж бюджетного року, – йдеться в повідомленні.

Для отримання фінансової підтримки необхідно подати пакет документів, серед яких - проєкт на розвиток власного бізнесу та копію відповідних документів. Про дату початку прийому документів та повний пакет документів повідомлять на сайті Тернопільської міської ради додатково після оголошення конкурсу.

До слова, у Тернополі роботодавці, які працевлаштовують військовослужбовців, звільнених з лав ЗСУ, можуть отримати компенсацію зі сплати ЄСВ впродовж 6-ти місяців з дня працевлаштування захисника. Умовою  для отримання цієї компенсації є збереження рівня заробітної плати в розмірі не менше мінімальної заробітної плати.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео