Анастасія Кисіль

Тернопільським підприємцям дозволили не платити за оренду комунального майна (відео)

Влада закликає всіх власників приміщень підтримати ініціативу і по можливості відмовитися від орендної плати або зменшити її

Суб’єктів господарювання, які орендують комунальне майно, з 1 березня звільнили від сплати оренди. Відповідне рішення прийняв виконком міськради 15 березня. Це роблять задля підтримки розвитку місцевого бізнесу під час війни, повідомив під час брифінгу міський голова Тернополя Сергій Надал.

Я також закликаю всіх суб’єктів господарювання, які є  власниками і надають оренду, підтримати нас і по можливості відмовитися від орендної плати або зробити її мінімальною. Щоб дати можливість тим підприємцям та бізнесу, який у вас орендує, працювати в таких тяжких умовах. Україні сьогодні, як ніколи, потрібна сильна економіка, - каже Сергій Надал.

До слова, понад 40 підприємств мають бажання переїхати працювати на Тернопільщину, повідомив голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш.

Зараз із ними ведуть переговори, підшуковують місця. Підприємства переїжджають з центральної та східної України. Ряд підприємств із Запоріжжя та Харкова готові вже за два-три тижні розпочинати тут роботу, - каже Володимир Труш.

Фото, відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео