Ростислав Фук

Тернополянина підозрюють в оформленні швидких кредитів на знайомих

Сума завданих збитків склала понад 330 000 гривень

Шахрайські дії 21-річного тернополянина викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Як ідеться в повідомленні, обдурював підозрюваний своїх знайомих та товаришів, оформляючи на них швидкі кредити. Сума завданих збитків склала понад 330 000 гривень.

На момент вчинення злочинів підозрюваний був студентом одного з вишів Тернополя. Жертв шукав серед однокурсників, їхніх знайомих, обдурював і своїх товаришів. Потерпілим здебільшого розповідав історію про те, що займається криптовалютою і, аби вивести кошти з криптогаманців, просив у них дані банківських карток та копії особистих документів, – кажуть поліцейські.

У ході досудового розслідування слідчі встановили, що насправді дані чужих банківських карток, паролі та копії документів зловмисник використовував, аби оформляти так звані онлайн кредити. Потерпілим залишав на рахунку «вдячних» 200-500 гривень, а решту грошей, а це в середньому 10-15 тисяч, перекидав на власну картку.

Що мають непогашений кредит потерпілі дізнавалися лише тоді, коли починали надходити повідомлення про необхідність повертати суми кредиту та відсотки. Загалом до поліцейських із заявами про вчинені щодо них шахрайські дії звернулися 28 осіб. Загальна сума збитків становила понад 330 000 гривень, – йдеться в повідомленні.

21-річному тернополянину слідчі оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу - заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненому повторно шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Читайте також: Відпочинок у Карпатах: жителька Тернопільщини переказала чималу суму шахраям

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео