Оксана Бучко

Тернополяни заплатять за газ менше

Без названия

Тернополяни матимуть скорочення витрат на оплату природного газу. Ціни у травні для потреб населення та релігійних організацій, яким Нафтогаз постачає сировину в межах спеціальних обов’язків, знизилась до 2,3 грн за кубометр без ПДВ. Якщо порівняти їх із квітневими, то це на 21% менше.

Про це повідомляє komun.te.ua.

На падіння цін на енергоносії вплинула світова криза. За даними аналітиків НАК «Нафтогаз України», у травні ціна газу в Європі досягла історичного мінімуму за останні 10 років. В Україні на ціну додатково тисне високий рівень заповнення підземних сховищ газу, де через ґрунтовну підготовку до попереднього опалювального сезону та теплу зиму накопичився фактично річний обсяг видобутку газу державою.

– У травні 2020 року ціна на природний газ для потреб населення та релігійних організацій становитиме 2,95 грн за м. куб., – розповідає директор компанії «Газпостач» Віталій Бобрівець. – Нагадуємо, що ціну природного газу вказано без урахування тарифу на послуги розподілу природного газу для ПрАТ «Тернопільміськгаз», який буде оплачуватися згідно окремої квитанції, наданої газорозподільним підприємством.

Загалом, з початку року ціна знизилась на 51%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року падіння вартості газу сягнуло 62%.

Водночас у березні йшла мова про поетапне підвищення в цьому році ціни на електроенергію для населення, пише unian.ua. Також рішення про підвищення тарифів на центральне водопостачання прийняли на засіданні регулятора тарифів Національної комісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг ще на початку року.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео