Тамара Коблик

В сусідній області виявили випадок нового варіанту коронавірусу

За минулий тиждень в Україні зареєстрували 9 480 випадків COVID-19. Коронавірус забрав життя 45 українців, серед яких — одна дитина до 4 років

коронавірус

Зареєстровано перший випадок нового варіанту коронавірусу під назвою «Пірола». Лабораторно підтверджений випадок виявили на Рівненщині. Захворів 20-річний чоловік. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я.

Симптоми субваріанту «Піроли» такі ж, як і за інших варіантів COVID-19: нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, втома, втрата нюху або смаку, можливе подразнення очей та висипи.

За минулий тиждень в Україні зареєстрували 9 480 випадків COVID-19. Коронавірус забрав життя 45 українців, серед яких — одна дитина до 4 років. Вакцинація залишається єдиним способом набути імунітет та в разі захворювання перенести його легше й знизити рівень ускладнень під час хвороби.

Для безоплатних щеплень в Україні є понад 3 млн доз вакцини: вакцина Janssen від Johnson&Johnson, вакцина Comirnaty від Pfizer. Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (виробник Pfizer – вакцина Comirnaty для дітей).

Нагадаємо, на Тернопільщині виявили випадки нового штаму ковіду - Epic.

Читайте також: Захворюваність на ГРВІ та Covid-19 на Тернопільщині залишається високою (відео)

На Тернопільщині вже другий тиждень перевищений епідпоріг захворюваності на застуди, грип, COVID-19

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео