Тамара Коблик

У роботі «Укрпошти», системи «Шлях» та «Нафтогазу» стався масштабний збій

Пресслужба «Нафтогазу» заявила про кібератаку

У четвер, 25 січня, у роботі «Укрпошти», системи «Шлях» та компанії «Нафтогаз» сталися масштабні технічні збої. На пошті не працюють ІТ-послуги, тимчасово відсутній доступ до Системи «Шлях» та офіційного сайту Укртрансбезпеки, а call-центри та сайт «Нафтогазу» недоступні.

Про збій у роботі ІТ-систем повідомили у пресслужбі компанії «Укрпошта». У компанії заявили, що згодом надання послуг відновиться, водночас наразі можна відправляти посилки та приймати платежі у відділеннях.

У наших IT-системах відбувся значний технічний збій. Наші спеціалісти активно працюють над усуненням проблеми та відновленням повноцінної роботи, але це може зайняти деякий час. У відділеннях зараз є можливість видавати посилки та приймати платежі. Надання інших послуг відновиться згодом, – повідомили у пресслужбі «Укрпошти».

Через технічний збій роботи дата центру тимчасово відсутній доступ до Системи «ШЛЯХ» та офіційного сайту Укртрансбезпеки.

Технічний відділ вже вирішує проблему, - кажуть у пресслужбі Укртрансбезпеки. - Система відновить роботу в найближчий час.

У той самий час відбувся збій у системах газопостачальної компанії «Нафтогаз». У пресслужбі компанії заявили, що наразі не працюють сайт та call-центр.

Зафіксовано масштабну кібератаку на один із дата-центрів, який використовує наша компанія. Наразі наші вебсайти та кол-центр не працюють, – повідомили у компанії.

Чи пов’язані збої у роботі компанії, наразі невідомо. Тривають роботи з відновлення усіх послуг пошти та «Нафтогазу».

Нагадаємо, у грудні 2023 року російські хакери атакували системи мобільного оператора «Київстар», через що кілька днів не працював мобільний інтернет, зв’язок та сайт компанії. За словами президента «Київстара» Олександра Комарова, хакерам вдалося знищити приблизно 40% інфраструктури компанії, зокрема багато серверів та даних.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео