Ростислав Фук

У Тернополі оберуть кращий молодий музичний гурт України 

Вхід на фінал – вільний, однак необхідно заповнити анкету, аби зареєструватися

Фінал конкурсу Koza Music Battle 2023 проведуть 29 листопада, о 18:00 в креативному кластері Na пошті.

Вхід на всі концерти батлу - вільний, однак необхідно заповнити анкету, аби зареєструватися на фінал: https://forms.gle/jUfSExEjHqH2pxM77. Доступна також онлайн-трансляціїя за посиланням: https://www.youtube.com/live/nGaOuNC2mv0?si=9LFbBFIM69D_Yrxd 

З-поміж 100 українських гуртів до фіналу КМВ дісталися тернопільські панки The Artistic Rats та кримський гурт provulok.

Важливо залишатись чесним у своїй музиці, важливо викликати справжні емоції у слухача, - пишуть фіналісти КМБ 2023 гурт The Artistic Rats. – Ми працюємо над собою, працюємо над тим, щоб одного дня прокинутись з чітким усвідомленням, що започаткували свій власний стиль. Стиль, який будуть наслідувати та розвивати інші гурти. Звучить як юнацька мрія, але в цьому – її краса.

provulok — це проєкт кримчанина Льомана Судакли, який грає гіпнотичний шугейз в інструментальному форматі. Проєкт був заснований без конкретної цілі, надихався кримською природою та ностальгією за домом.

Особливою гостею фіналу стане Grisly Faye – проект Маргарити Кулічової. Співачка вже випустила міні-альбом “Drown” (2014), альбом “From Far Away” (2016) та декілька синглів. Маргарита — композиторка, саундпродюсерка, випускниця Moving Academy for Performing Arts (Нідерланди) та магістерської програми університету Kino Eyes (Португалія), авторка саундтреку до фільму «Співає Івано-Франківськ теплокомуненерго».

Визначати переможця музичного конкурсу буде кваліфіковане журі. Цього року це потужні гуру своєї сфери, а саме:

Данило Панімаш – український музичний журналіст, заступник головного редактора медія СЛУХ.

Ірена Карпа – українська письменниця, співачка, журналістка, громадська діячка. Солістка гурту QARPA. Авторка курсів «My Story» та «Терапевтичне письмо з Карпою».

Павло Варениця – музикант, фронтмен гурту EPOLETS, автор пісень, волонтер.

Хоч глядачам і не вдасться вплинути на остаточне рішення журі, кожен охочий може підтримати улюблений гурт донатом для ЗСУ.  У соцмережах фестивалю є посилання на монобанки з назвами фіналістів. Фанати молодих гуртів уже зібрали понад 8 тис. грн. По завершенню конкурсу всі зібрані кошти перерахують благодійному фонду Musicians Defend Ukraine.

Довідково

Коза Мюзік батл - це конкурс, що дає змогу молодим виконавцям заявити про себе, представити свою творчість та завоювати прихильність слухачів. Його переможцями раніше ставали відомі сьогодні KRUT і Our Atlantic. Історія конкурсу сягає  2013 року, щороку до 2019 фестиваль проводився у культовому  тернопільському арт-барі Коза. Цьогоріч його домівкою стане найкультурніше укриття країни - креативний кластер Na пошті в Тернополі.

Дизайн афіші: Роман Воробйов

Фото: Олександр Сафандула

Вибір читачів за тиждень

Відео