Ростислав Фук

У Тернополі п’яний водій пропонував патрульним хабаря

Прилад зафіксував 0,84 проміле алкоголю

Патрулюючи вулицею Михайла Грушевського 7 серпня, близько 2 години ночі інспектори помітили автомобіль КІА, який перебував на вулиці в період дії комендантської години. Про це повідомили на сторінці Патрульної поліції Тернопільської області.

Спілкуючись із водієм, патрульні виявили у нього явні ознаки алкогольного сп'яніння. Чоловік погодився пройти огляд на стан сп'яніння за допомогою алкотесту Драгер. Результат виявився позитивним, прилад зафіксував 0,84 проміле алкоголю в крові водія.

Під час складання адміністративних матеріалів чоловік спробував уникнути відповідальності та запропонував інспекторам хабаря у розмірі 200 євро.

Поліцейські попередили водія про кримінальну відповідальність за такі дії, але його це не зупинило. Він підійшов до службового автомобіля, поклав паперовий згорток із грошовими коштами, аби інспектори не складали протокол за порушення ПДР.

Правоохоронці склали на водія протокол за частиною 1 статті 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння) КУпАП, зафіксували пропозицію хабаря та викликали на місце слідчо-оперативну групу.

Патрульні вкотре наголошують: не намагайтесь уникнути відповідальності за вчинені правопорушення. За пропозицію неправомірної вигоди передбачена адміністративна відповідальність за ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ. Покарання передбачене статтею: штраф від 8 500 до 12 750 або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео