Ростислав Фук

Уночі ворог атакував Київ понад 30 ракетами: є потерпілі та руйнування (фото)

Понад 170 рятувальників ліквідовують наслідки атаки

У ніч на 21 березня 2024 року противник атакував Київ двома балістичними/аеробалістичними ракетами «Іскандер-М» ( KN-23) /Х-47М2 «Кинджал», а також 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС (райони пусків – Волгодонськ, Енгельс – рф.). Про це повідомили у пресслужбі Повітряних Сил ЗСУ.

Як ідеться в повідомленні, ракети заходили з півночі, основний напрямок удару – Київ.  До відбиття повітряного нападу залучили зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та мобільні вогневі Сили оборони України. В результаті успішної бойової роботи усі ворожі ракети були збиті на Київщині.

За повідомленням пресслужби МВС України, внаслідок масованого ракетного удару по Києву є щонайменше 10 постраждалих, понад 170 рятувальників ліквідовують наслідки атаки.

Подільський район: займання у двоповерховій будівлі, є значні руйнування. Також пожежа охопила трансформаторну підстанцію та складські будівлі.

Шевченківський район: виникла пожежа в квартирі у 6-поверхівці. Рятувальники евакуювали 15 жителів. За іншими адресами пошкоджені вікна багатоквартирного будинку та знищені вогнем кілька автомобілів. Виявлено частину ракети, залучені піротехнічні розрахунки.

Святошинський район: пошкоджено скління вікон в двох дев'ятиповерхівках та будівля навчального закладу.

За попередньою інформацією, внаслідок ворожого обстрілу у столиці постраждало 10 людей, серед яких дитина. Евакуйовано 79 людей. На місцях працюють рятувальники, поліцейські, психологи.

Читайте також: Сотні ракет, шахедів, авіабомб: президент назвав страшні цифри про зброю, якою окупанти атакують Україну

Фото ДСНС України та КМВА

Вибір читачів за тиждень

Відео