Ростислав Фук

На Тернопільщині планують будувати нові монастирі: рішення ПЦУ

Також на засіданні встановили дати важливих релігійних та державних свят і призначили керівників єпархій

Засідання Священного Синоду Православної Церкви України відбулося 2 лютого. Про це повідомили у секретаріаті Синоду. 

Під час засідання встановили дати важливих релігійних та державних свят, призначили керівників єпархій та обговорили питання спорудження нових монастирів ПЦУ. 

Були ухвалені рішення про відкриття монастирів та призначення керівників монастирів у Івано-Франківсько-Галицькій, Тернопільській, Дніпропетровській, Мукачівсько-Карпатській та Рівненсько-Волинській єпархіях, - йдеться в повідомленні. 

Також вирішили встановити 3 лютого свято знайдення мощей святителя Рафаїла (Заборовського), митрополита Київського і всієї Руси, та внести його у Церковний календар Православної Церкви України та вилучити з Церковного календаря Православної Церкви України день пам’яті блгв. кн. Олександра Новгородського (Невського), в схимі Олексія, 23 листопада.

На ту ж дату прийняли рішення встановити 23 листопада додатковим днем святкування пам’яті преподобного Олександра, першоначальника обителі «Невсипущих» (бл. 430), та внести його у Церковний календар Православної Церкви України.

Встановити поминальну суботу в пам’ять всіх в Україні голодом заморених щороку у четверту суботу листопада та внести відповідний день пам’яті в Церковний календар Православної Церкви України, - повідомили у секретаріаті Синоду.

Фото pomisna.info 

Вибір читачів за тиждень

Відео