Тамара Коблик

У Великогаївській громаді попрощалися з «Вовком Да Вінчі» Юрієм Крісою (фото)

Загинув Герой 19 липня 2023 року в районі населеного пункту Лиман Перший Харківської області. Світла пам'ять

Із загиблим військовим з батальйону «Вовки Да Вінчі» попрощалися сотні жителів у Дичкові Великогаївської громади вчора, 24 липня 2023 року. Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

Він хотів жити та будувати свою долю, проте війна вирішила по-іншому. Своє життя Юрій віддав за наш спокій та мирне майбутнє. Його щира посмішка застигла на портреті. Більше він не посміхнеться батькам і друзям, - сказав у проповіді отець Іван Гавліч, парох із Чернелева-Руського.

Юрій Кріса народився 28 серпня 1985 року у Дичкові. Після закінчення Дичківської дев’ятирічки навчання продовжив у Великобірківській гімназії, а пізніше в одному із училищ Тернополя. Там він почав захоплюватися спортом, був учасником змагань з перетягування каната.

На військову службу був призваний під час мобілізації у березні 2023. Служив навідником штурмового відділення батальйону військової частини А-4123. За словами побратимів, воїн завжди з високою відповідальністю ставився до виконання бойових завдань.

Загинув 19 липня 2023 року в районі населеного пункту Лиман Перший Харківської області.

Поховали Героя з військовими почестями на місцевому кладовищі.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Юрія Кріси з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, на Тернопільщині в останню путь провели Героя Андрія Ткача.

Фото зі сторінки Великогаївської громади у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео