У Тернополі відкрили виставку «Розстріляний Майдан»

Тематична фотовиставка «Розстріляний Майдан», автором якої є член Національної спілки фотохудожників України Олександр Тимошенко, відкрилася 4 лютого в Тернопільському обласному художньому музеї. 

На 63-ох світлинах зображені події дворічної давності у Києві, коли громадяни України виступили проти свавілля тодішньої влади й захищали власне право самотужки визначати свій вибір та напрямок. Щира згуртованість майданівців, масові жорстокі зіткнення й нерівні протистояння з правоохоронцями — ці та багато інших миттєвостей зумів відтворити у своїх роботах фотомайстер.

«Я людина творча й завжди був переконаний, що робитиму виключно хороші, приємні світлини, — розповів Олександр Тимошенко. — Та доля повернулася так, що довелося фотографувати розстріл майдану».

Фоторепортер у минулому Олександр Тимошенко зізнається, що навмисне намагався уникати кривавих кадрів, тож його фотовиставку навіть назвали «доброю».

«Дякую пане Олександре, що ви мали мужність зафіксувати ці події, які вже стали нашою історією, — звернувся до фотомайстра очільник області. — Дана виставка — це свого роду нагадування того, що революція відбулася не просто так і люди віддали своє життя не задарма. Це важкі наші спогади й ми повинні завжди пам’ятати кожного героя Небесної Сотні. Народ України вийшов на майдан, аби захистити свій проєвропейський вибір. Зміни на краще, безумовно, відбуваються не легко й поступово. Переконаний, що спільною наполегливою працею ми впровадимо їх на Тернопіллі. Сьогодні ми перебуваємо на правильному шляху». 

Повідомляє Тернопільська ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео