Тамара Коблик

Українські підрозділи вийшли з Авдіївки – Сирський

Таке рішення прийняв Головнокомандувач ЗСУ задля збереження життів військових

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив про виведення українських підрозділів з Авдіївки. Про це пише Радіо Свобода.

Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довкола Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах, – написав він у фейсбуці.

Сирський наголосив, що українські воїни «гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, завдали ворогу значні втрати в живій силі та техніці».

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський повідомив, що військові вийшли з Авдіївки на «заздалегідь підготовлені позиції».

У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями – це єдине правильне рішення. Оточення не допущено, особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах, – написав він у телеграмі.

За кілька днів до призначення на посаду головнокомандувача ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю ZDF заявив, що Україна не може собі дозволити такого ставлення до військових як у російських воєначальників.

Ми не можемо дозволити собі такого ставлення як у російських воєначальників, де вони проводять практику «м’ясних штурмів». Я краще залишу, можливо, якусь позицію, але не допущу загибелі усього особового складу, – сказав він.

Нагадаємо, бої під Авдіївкою зараз в рази пекельніші, ніж найгарячіші битви цієї фази, що були в Бахмуті. Окупанти застосовують фосфорні снаряди.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео