Тамара Коблик

На Тернопільщині судитимуть колабораціоніста

Чоловік організовував розселення військовослужбовців держави-агресора по приватних будинках мешканців села, які виїхали на підконтрольну уряду України територію

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури мешканець с. Гюнівка Запорізької області повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111–1 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний, підтримуючи воєнну агресію рф, з травня 2022 року до січня 2024 року добровільно займав посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на тимчасово окупованій території с. Гюнівки Великобілозерської сільської територіальної громади Запорізької області.

Колаборант організовував розселення військовослужбовців держави-агресора по приватних будинках мешканців села, які виїхали на підконтрольну уряду України територію; надавав безперешкодний доступ представникам окупаційної влади до адміністративних приміщень населеного пункту; залучав односельців до роботи в підрозділах та установах окупаційної адміністрації, забезпечував виконання інших незаконних вказівок окупаційної адміністрації.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України в області.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео