Ростислав Фук

Уродженця Тернопільщини підозрюють у російській пропаганді

За даними слідства, чоловік у соцмережі виправдовував збройну агресію рф

Тернопільські прокурори оголосили підозру уродженцю Тернопільщини, зареєстрованому на Луганщині, що проживає у Криму, який виправдовував збройну агресію рф проти України та публікував агітаційні матеріали на підтримку військовослужбовців країни-агресорки. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний з 22 квітня по 22 липня 2022 року, діючи умисно, використовуючи власний акаунт у забороненій соціальній мережі «однокласники», поширював матеріали у яких містилися виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України.

Типовими дописами на сторінці чоловіка є такі й подібні їм: «Поддержим наших бойцов! Я поддерживаю путина я поддерживаю армию россии я поддерживаю донбасс своихнебросаем вся россия вместе с нами» з зображеннями прапора російської федерації та георгіївської стрічки, – йдеться в повідомленні.

Чоловіку оголосили підозру за частиною 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України). Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі управління СБ України в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео