Варильна поверхня, холодильник та інші девайси: без чого кухня — неповноцінна?

Новини компаній

Повноцінною кухню робить функціональна побутова техніка різного призначення. Найважливішим об’єктом у кімнаті заслужено вважається варильна поверхня. Вона забезпечує термічну обробку за допомогою газових або електричних конфорок. Що їх більше, то простіше готувати складні страви. Наприклад, варильна поверхня Gorenje на 4 конфорки з магазину https://www.moyo.ua/ua/bt/vstraivaemaya-tekh/poverhnosti/gorenje/ дозволяє паралельно варити борщ, тушкувати овочі та смажити млинці.

Обрати панель для домашньої кухні не так вже й складно. Серед найважливіших критеріїв вибору:

  1. Тип. Електрична модель підійде для житла з якісною проводкою. Вигідний варіант — доступна за посиланням https://www.moyo.ua/ua/bt/vstraivaemaya-tekh/poverhnosti/indukcionnaya/ індукційна варильна поверхня. Газову доцільно купити за наявності доступу до централізованої мережі газопостачання. Комбіновану — якщо часто виникають збої в роботі електромережі.
  2. Матеріал робочої поверхні. Плити з нержавійки та емальованої сталі дешевші та менш вибагливі, зі скла та склокераміки — дорожчі й красивіші.
  3. Особливості керування. Механічна панель довговічна та зручна, перемикачі легко миються, їх можна замінити у разі потреби. Сенсорне керування сучасніше. Воно забезпечує доступ до розширених налаштувань та додаткових функцій.
  4. Захист. Такі функції як газ-контроль, автозапалювання, захист від дітей, індикація залишкового тепла роблять експлуатацію комфортнішою і безпечнішою.

Не менш корисний — холодильник. Навіть ті користувачі, які ніколи не готують вдома, зауважують, що обходитися без нього важко. Він потрібен для зберігання їжі, магазинних напівфабрикатів, заморожених десертів, льоду для прохолоджувальних напоїв.

Підібрати холодильник реально під будь-які потреби:

  • Мінімальний запас готових ласощів зручно зберігати в низькому однокамерному холодильнику на 100-150 літрів.
  • Для домашньої їжі та припасів з магазину ідеально підійде двокамерний агрегат з корисним об’ємом 250-300 літрів.
  • Тривале зберігання м’яса, риби, овочів, фруктів у свіжому та замороженому вигляді може забезпечити Сайд бай Сайд модель на 350-500 літрів.

На третьому місці за важливістю — велика духова шафа або компактна настільна електродуховка. Вона допомагає зробити повсякденний раціон максимально різноманітним, корисним і смачним.

Частково замінити духовку може мультиварка, мікрохвильовка або багатофункціональний електрогриль. Комфортну атмосферу на кухні створює витяжка, яка нейтралізує запахи, очищує повітря, знищує мікрочастинки жиру. Без неї неможливо обійтися за умови використання газової плити та гриля.

Дрібна кухонна техніка, без якої важко обходитися

На фоні великих приладів дрібне кухонне оснащення здається непомітним. Проте недооцінювати його не варто, адже воно також відчутно полегшує життя.

Найбільший попит має електричний чайник, у якому можна швидко закип’ятити воду. Його об’єм доцільно підбирати, зважаючи на кількість користувачів. Одній людині вистачить літрового чайника, а для родини знадобиться пристрій місткістю понад 2 літри.

Для готування смачних і корисних перекусів на кшталт смузі-боулів або овочевих пюре треба мати під рукою занурювальний блендер, а для швидкого перетворення м’яса в фарш або паштет — м’ясорубку. Ще краще — багатофункціональний комбайн, який може замінити кухонний подрібнювач, тістоміс, соковичавницю та багато інших гаджетів.

Купівля усіх потрібних приладів за раз влітає в копієчку, тому логічно спершу придбати найнеобхідніше, а надалі — поступово поповнювати домашній арсенал.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео