Ростислав Фук

Відійшов у вічність тернопільський радіожурналіст

Світла пам’ять

У Тернополі помер радіожурналіст Богдан Бекесевич. Про це Суспільному повідомив його син Юрій Бекесевич.

Понад сорок років Богдан Бекесевич працював у Тернопільській обласній державній телерадіокомпанії, розповів Заслужений журналіст України Євген Баров. За його словами, він присвятив роботі на радіо все життя:

Я працював на радіо 46 років. Богдан прийшов на цю роботу на два роки пізніше. Ми починали з посади звукорежисера. Згодом заочно закінчили факультет журналістики Львівського державного університету. Після цього почалася робота у відділі новин.

Богдан Бекесевич в останні роки був директором творчого об'єднання радіопрограм.

Робота з творчими людьми нелегка, бо вони всі особистості. Але Богдану вдавалося організувати роботу в колективі. Він був дуже терпеливим, добросовісним, старанним, відповідальним. А ще — небагатослівним, привітним, безвідмовним. Пригадую, коли переселявся на іншу квартиру, він прийшов сам, щоб допомогти повантажити й перевезти меблі. Моя дружина Марія досі це згадує, — говорить Євген Баров.

Заслужений журналіст України Михайло Зубик каже, що Богдан Бекесевич був першим, з ким він познайомився на радіо:

Ми дружили все життя. Я часто бував у нього вдома. Він був дуже товариським. Любив природу, дачу, все вирощував своїми руками. У нас в молодості були спільні музичні смаки. Богдан також любив грати на гітарі, сам писав тексти, музику, виконував пісні. Вони звучали і в ефірі.

Похорон журналіста відбудеться 23 лютого.

Колектив Терену щиро співчуває рідним та близьким та колегам Богдана Бекесевича з приводу непоправної втрати. Світла пам’ять.

Фото з фейсбук-сторінки Богдана Бекесевича

Вибір читачів за тиждень

Відео