Тамара Коблик

Відкрили новий горизонт у медицині: тернопільські лікарі виконали унікальну процедуру (відео)

Пацієнт - військовослужбовець, який переніс надзвичайно важке поранення ноги та велику кількість операцій. Виник гострий тромбоз автовенозного шунта в зоні травми

Команда лікарів Тернопільської обласної клінічної лікарні вперше в Україні виконали вилучення тромбів з артерій нижньої кінцівки за допомогою тромбоаспіраційного пристрою AngioJet. Це революційний метод, який підвищує якість медичної допомоги і рятує кінцівки від ампутації при гострих тромбозах та емболіях. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив завідувач відділення інтервенційної радіології, кардіології та реперфузійної терапії Богдан Маслій.

Пацієнт - військовослужбовець, який переніс надзвичайно важке поранення ноги та велику кількість операцій. Виник гострий тромбоз автовенозного шунта в зоні травми.

Наше завдання - врятувати нижню кінцівку нашому захиснику. В результаті відновлено кровоплин по артеріях стегна, гомілки та стопи, - йдеться у повідомленні на сторінці лікувального закладу.

Головна перевага - малоінвазивність. Виконується через двоміліметровий прокол в судині. Пацієнти не потребують наркозу, а сама процедура допомагає відновити нормальний кровообіг швидше, ніж іншими методами.

Наша команда лікарів завжди на варті вашого здоров'я. Звертайтесь до нас, і ми допоможемо зберегти ваші кінцівки та покращити якість життя, - наголошує Богдан Маслій.

Читайте також: Лезо застрягло за один сантиметр від серця: тернопільські лікарі врятували 59-річного чоловіка

Як у реабілітаційному відділенні в Тернополі ставлять на ноги важкопоранених захисників (відео) 

Медики врятували 7-місячну дівчинку з Тернопільщини з велетенською кістою легень

Фото та відео зі сторінки Тернопільської обласної клінічної лікарні у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео