Тамара Коблик

Голова Верховної Ради підписав закон про мобілізацію: що далі

Закон передали на підпис президенту 16 квітня

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук підписав закон про мобілізацію, тепер його направили на підпис президенту України Володимиру Зеленському.

Як зазначається у картці законопроєкту на сайті парламенту, 15 квітня закон повернули з підписом голови ВР, а сьогодні, 16 квітня, закон направили на підпис президенту України.

Йдеться про відповідний проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку (№10449).

Після підписання главою держави законодавчий акт має бути опублікований в офіційному парламентському виданні «Голос України». 

Закон набере чинності через місяць із наступного дня його опублікування.

Нагадаємо, 11 квітня ВР ухвалила в цілому законопроєкт про мобілізацію №10449.

Перед цим народні депутати проголосували, зокрема за вилучення із законопроєкту норми про демобілізацію, яка була в першому читанні. Вона передбачала звільнення зі служби військових, які загалом відслужили 36 місяців під час дії воєнного стану.

Як писав Терен, 7 лютого Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію у першому читанні. А перед тим, 11 січня, законопроєкт відправили на допрацювання

Читайте також: Президент підписав закон про мобілізацію з 25 років

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео