Тамара Коблик

Податківці Тернопільщини виявляють незаконні пункти обміну валют

Цього року вже складено два протоколи за здійснення валютно-обмінних операцій без реєстрації як суб’єкта підприємницької діяльності

Працівники підрозділів податкового аудиту головного управління Державної податкової служби у Тернопільській області на постійній основі здійснюють активні заходи податкового контролю в частині проведення операцій з обміну іноземної валюти. Так, нещодавно під час проведення фактичної перевірки податківці виявили у м. Тернополі нелегальний пункт обміну валют. Про це повідомили у секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області.

Особа, яка здійснювала валютні операції, не надала дозвільних документів, які б підтвердили законність такої діяльності. Окрім того, під час аналізу інформації, яка є наявною у відкритих джерелах, встановили, що про вказаний пункт обміну іноземної валюти відсутні відомості в реєстрі пунктів обміну іноземної валюти, запровадженого з 1 січня 2023 року на виконання вимог Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування діяльності з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі» від 3 листопада 2022 року № 2720-ІХ, розміщеного на сайті Національного банку України.

Після цього фахівці податкової служби викликали працівників поліції та повідомили про незаконну діяльність пункту обміну валют, для вжиття відповідних заходів.

Це не перший випадок виявлення незаконних обмінників валют. Цього року вже складено два протоколи за здійснення валютно-обмінних операцій без реєстрації як суб’єкта підприємницької діяльності. 

Головне управління ДПС у Тернопільській області наголошує, що з метою уникнення штрафних санкцій господарську діяльність необхідно здійснювати згідно з нормами законодавства України, що забезпечить відповідний комфорт у бізнесі, прибутки та вчасно сплачені податки.

Нагадаємо, у Тернополі взялися за валютників.

Читайте також: «Це пережитки 90-х»: як у Тернополі поліція бореться з валютниками 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео