Тамара Коблик

Залякувала педагогів та впроваджувала російські стандарти освіти: СБУ повідомила про підозру пособниці окупантів

Служба безпеки продовжує системну роботу з викриття і документування злочинів  зрадників та колаборантів, які добровільно перейшли на бік ворога

Слідчі Тернопільського управління СБУ повідомили про підозру зрадниці, яка за власним бажанням приєдналася до органів окупаційної влади т. зв. «військово-цивільної адміністрації Херсонської області» для  реалізації ворожої політики в сфері освіти та виховання молоді. Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Пособницею держави-агресора виявилася 53-річна жителька міста Гола Пристань, що на Херсонщині. До повномасштабного військового вторгнення росіян жінка працювала на різних посадах у місцевому будинку дитячої та юнацької творчості, а також Голопристанській районній державної адміністрації.

Після захоплення міста загарбниками вона добровільно прийняла пропозицію окупантів очолити відділ з питань освіти, культури, молоді та спорту у окупаційній «військово-цивільній адміністрації Голопристанської міської територіальної громади».

Перебуваючи на посаді начальника відділу, проросійськи налаштована жінка активно впроваджувала у навчальних закладах громади стандарти освіти російської федерації та примушувала педагогів дитячих садків і навчальних закладів до співпраці з окупантами. Для цього вона використовувала свої владні  повноваження, здійснюючи управління закладами освіти захопленого міста відповідно до вказівок і директив «гауляйтера» Херсонської області та його кураторів із москви.

Зокрема, за їхнім наказом вона особисто брала участь в організації та проведенні всеросійської акції «Письмо солдату», якою загарбники намагались дискредитувати державну владу України та возвеличити злочини російських окупаційних військ.

Наразі зрадниця переховується від правосуддя на тимчасово не підконтрольній українській владі території. Їй заочно повідомлено про підозру ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Нагадаємо, тернопільські прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно директорки навчально-виховного закладу, обвинуваченій у колабораційній діяльності.

Фото СБУ та Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео