Агро-новини 10 липня

Новини аграрного сектору

Смородина українських фермерів підкорила ринок Польщі

Перші партії української смородини врожаю 2016 р. з'явилися на ринку Польщі на початку цього тижня, повідомляє «АПК-інформ: овочі і фрукти».

Продукція була відправлена через експортний міст «Львів-Варшава», який на початку липня був організований на базі   «Шувару», найбільшого оптового ринку сільгосппродукції в Україні.

«Ми дуже відповідально готувалися до цієї події: шукали надійних постачальників якісної продукції в Україні і потенційних покупців у Польщі. Перша партія смородини, яку ми експортували на цьому тижні, склала всього кілька сотень кілограмів, але цей експеримент, на щастя, виявився вдалим», — коментує подію директор «Шувару» Ігор Плотиця.

чорниця

За його словами, попит на якісну українську смородину у Польщі і країнах Прибалтики зараз досить стабільний.

«Тому вже у кінці робочого тижня ми плануємо відвантажити на ринок ЄС відразу кілька тонн смородини», — сказав він.

Фахівці інформаційно-аналітичного центру «Шувар» повідомляють, що з наступного тижня через експортний міст будуть відправлені до Польщі перші партії українських кавунів, потім асортимент розшириться за рахунок малини, чорниці і сезонних овочів.

На Тернопільщині відбувся семінар представників кооперативого руху

На Тернопільщині відбувся семінар на тему: «Сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи — перспективи розвитку» у рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»,- пише прес-служба Тернопільської облдержадміністрації.

У ньому взяли представники сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, а також координатори обласних ресурсних центрів громад Волинської, Сумської, Тернопільської та Хмельницької областей.

10072

«У рамках семінару підбито підсумки впровадження економічного компоненту проекту та діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на території області», — сказано у повідомленні.

Також додається, що учасники семінару відвідали техніко-інформаційний центр та виробничі потужності сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Дари Ланів» у с. Колосова Кременецького району, оглянули поля з висадженою малиною та взяли участь у офіційному відкритті виробничого цеху по виготовленню паливних брикетів СОК «Кринички» у с. Котів Бережанського району.

«Окрім цього, у рамках семінару організовано виставку продукції сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів області», — зазначається у повідомленні.

Виставка АГРО-2016 стала наймасштабнішою за останні роки

Цьогорічна Міжнародна агропромислова виставка «АГРО-2016» стала найбільшою за експозиційною площею, кількістю учасників та відвідувачів за останні роки, перевершивши всі очікування, повідомляють організатори виставки.

10073

На експозиційній площі в 25 тис м2 розмістилося більше ніж 1,2 тис. компаній-учасників (з 15 країн світу). За чотири дні «АГРО-2016» прийняло близько 53 тис. відвідувачів у тому числі іноземних послів з 12 країн.

Також додається, що загалом протягом чотирьох днів, було проведено 35 ділових заходів, серед яких 2 форуми присвячені актуальним питанням інвестицій та інновацій в АПК.

 
смородинасемінарагро-виставка