Архиєпископ і митрополит Василій вже побачив те, що Тернопільщина побачить наступної неділі (фото)

Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) зустрівся із іконописцями,  учасниками Другого  Всеукраїнського пленеру іконопису та сакрального мистецтва «Вікно у Небо. Зарваниця-2017».

Перед зустріччю владика провів недільну Літургію у храмі Пресвятої Євхаристії у Зарваниці, де усіх присутніх повідомив про ту духовну місію, яку зараз несуть митці у цьому святому для кожного християнина місці. Архиєпископ і митрополит  Василій нагадав, що торік, коли започатковано пленер, дві ікони було подаровано у Ватикан та у Варшаву. А саме, у Папській обителі прийнято копію чудотворної ікони Божої Матері Теребовлянської роботи Марічки Тимчук-Шевчук, а парафіяни УГКЦ у Варшаві нині моляться до високодосконалої копії чудотворної ікони Зарваницької Богородиці, автор якої – керівник попереднього та нинішнього пленерів, заслужений художник України Микола Шевчук. Решта ікон, написаних під час пленеру зберігаються у духовному центрі в Зарваниці, де на основі творів живописного пленеру «Тобі, Богородице!» та «Вікно у Небо», що проводяться у Зарваниці, започатковано галерею зразків сакрального мистецтва.

unnamed (7)

Оглянувши ще незавершені авторські роботи художників,про які розповів керівник пленеру, заслужений художник України Микола Шевчук, владика Василій наголосив на високій майстерності виконання кожної з ікон, створених у Зарваниці. До них молитимуться тисячі людей, щодня складаючи молитви Всевишньому й добрим словом згадуючи ти, хто написав святі образи.

unnamed (9)

Зараз митці завершують роботу над іконами та оберегами для воїнів-захисників Вітчизни. Їх освячення відбудеться найближчої неділі у головному Соборі Матері Божої Зарваницької після Служби Божої.

unnamed (4)

Про цю подію, «ТЕРЕН», як інформаційний партнер Другого  Всеукраїнського пленеру іконопису та сакрального мистецтва «Вікно у Небо. Зарваниця-2017» готуватиме фоторепортаж.

unnamed (10)

unnamed (11)

unnamed (6)

unnamed (5)

 Фото автора

ФотоТернопільщинаМитрополитАрхиєпископВасилій