Батько українського бестселера Василь Шкляр представив свій новий роман у Тернополі (фото, відео)

Під час презентації усі охочі могли поставити питання автору, зробити з ним фото та отримати автограф на улюбленій книжці

Презентація нового роману “Заячий костел” письменника Василя Шкляра, якого деякі оглядачі називають “батьком українського бестселера” і “літературним велетнем” відбулася 16 жовтня у Тернополі. Зал обласної універсальної наукової бібліотеки був вщерть заповнений читачами і читачками, які прийшли побачити улюбленого автора. Люди із задоволенням слухали історію створення роману. “Заячий костел” розповідає про литовських партизанів, які чинили опір владі Литви та боролись за свою свободу. Надихнули автора на написання цього твору жителі Литви, які й розповіли йому події того часу. 

Василь Шкляр на презентації роману 

Я спілкувався із литовцем, старим партизаном, якому вже за 90 років. Він уникав контактів із журналістами, був замкненим у собі. Але, на щастя, мені вдалось його переконати розповісти історію їхньої боротьби. Здається наче інший народ, своя історія, але ж яка вона нам близька зараз, адже українці теж переживають період боротьби за власну країну, – розповів під час презентації Василь Шкляр. 

Роман “Заячий костел” 

Назва книги, як зазначив автор, походить від литовського звичаю. 

У литовців заведено, коли юнак пхав носа у дорослі справи, то його підіймали високо і казали: “Бачиш заячий костел?”, а він відповідав, що не бачить. Так ось, заячий костел – це те, що ти дуже хочеш побачити, але ніколи не зможеш, – каже автор. – Хіба, що якщо прочитаєте роман “Заячий костел”, – з усмішкою додав Василь Шкляр. 

Під час презентації усі охочі могли поставити питання автору, зробити з ним фото та отримати автограф на улюбленій книжці. 

Читачі могли сфотографуватись з автором та отримати автограф

До слова, Василь Шкляр – один із найуспішніших сучасних українських авторів. Його творчість має тисячі шанувальників і шанувальниць, а книги перекладені різними мовами. 

Фото, відео авторки 

презентаціякнигаВасиль Шкляр